Retete

RETETA | Pizza cu blat pufos

Ingrediente:

500 gr făină

1 cub de drojdie

1 linguriță zahăr

praf de sare

3 linguri ulei de măsline

1 linguriță margarină

250 – 300 ml apă călduță

oregano

2 linguri pastă de roșii

salam

cârnat

1 borcănel ciuperci feliate și boabe de porumb dulce

ketchup

300 gr mozzarella

Mod de preparare:

Se pune drojdia în apă călduță indulcită cu puțin zahăr. Se cerne făina într -un bol mare, se adaugă margarina ținută la temperatura camerei și uleiul de măsline. Se adaugă și  maiaua, sarea și se frământă bine adăugând apă călduță, după nevoie. Se acoperă coca frământată și se lasă pentru 15 – 20 minute la odihnit. Dupa care se împarte aluatul obținut în două, depinde de mărimea tăvii . Se întinde o foaie subțire și se asază în tava unsă cu puțin ulei. Se unge aluatul cu pasta de roșii, se așază cubulețele de salam și cârnat. Se presară cu ciuperci și porumbul dulce  bine strecurat. Se pune cașcavalul ras și se  pune deasupra ketchup dulce sau picant  și oregano. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade aproximativ 20 minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page