RETETA | Pizza cu blat pufos
Ingrediente:
500 gr făină
1 cub de drojdie
1 linguriță zahăr
praf de sare
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță margarină
250 – 300 ml apă călduță
oregano
2 linguri pastă de roșii
salam
cârnat
1 borcănel ciuperci feliate și boabe de porumb dulce
ketchup
300 gr mozzarella
Mod de preparare:
Se pune drojdia în apă călduță indulcită cu puțin zahăr. Se cerne făina într -un bol mare, se adaugă margarina ținută la temperatura camerei și uleiul de măsline. Se adaugă și maiaua, sarea și se frământă bine adăugând apă călduță, după nevoie. Se acoperă coca frământată și se lasă pentru 15 – 20 minute la odihnit. Dupa care se împarte aluatul obținut în două, depinde de mărimea tăvii . Se întinde o foaie subțire și se asază în tava unsă cu puțin ulei. Se unge aluatul cu pasta de roșii, se așază cubulețele de salam și cârnat. Se presară cu ciuperci și porumbul dulce bine strecurat. Se pune cașcavalul ras și se pune deasupra ketchup dulce sau picant și oregano. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade aproximativ 20 minute.