RETETA | Piept de pui umplut cu șuncă
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
2 felii şuncă
felii caşcaval
4 felii roşii
2 dovlecei
1 ceapă
2-3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în jumătate,astfel încât să obţii două felii. Baţi carnea cu ciocanul,apoi o condimentezi cu sare şi piper,după gust. Aşezi pe fiecare câte o felie de şuncă,2 felii de roşii şi o felie de caşcaval. Împătureşti carnea şi o fixezi pe margini cu scobitori,apoi o aşezi într-o tavă unsă,o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor aproximativ 45 de minute. Dai hârtia la o parte şi laşi carnea să se rumenească. O stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
Separat,tai capetele dovleceilor şi-i feliezi. Îi amesteci cu sare,piper,ulei şi ceapa feliată. Pui dovleceii în tava cu hârtie de copt şi-i ţii până când se înmoaie şi se rumenesc puţin. Îi serveşti cu pieptul de pui umplut.
Foto:Profimedia