Retete

RETETA | Piept de pui umplut

Ingrediente:

1 piept de pui fără os şi piele

200 g ciuperci

1 ceapă

1 morcov fiert, tăiat

4 felii bacon

3-4 căţei usturoi

150 g caşcaval ras

sare

piper

5 linguri ulei

1 lingură de unt, pentru uns tava

cimbru tăiat

Mod de preparare:

Tai pieptul în două şi faci în fiecare bucată un buzunăraş.  Ai grijă să nu-l tai prea mult, îl speli şi îl dai cu sare. Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată fin, adaugi usturoiul mărunţit. Laşi câteva minute şi pui ciupercile feliate, sare şi piper, după gust.

Ţii pe foc până când scade zeama lăsată de legume. Pui feliile de morcov, amesteci şi laşi la răcit, apoi presari caşcavalul şi cimbrul. Aşezi în fiecare buzunăraş câte 2 felii de bacon, împarţi compoziţia călită în două şi umpli piepţii cu ea, apoi îi prinzi cu scobitori. Încingi restul de ulei şi îi rumeneşti pe ambele părţi, apoi îi dai la cuptorul încălzit, 10 minute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page