RETETA | Piept de pui în sos de unt și usturoi
Ingrediente:
4 bucăți piept de pui
4 căței de usturoi, pisați
1 lingură ulei
100 ml vin alb sau supă de pui
4 linguri unt
2 lingurițe oregano
1 linguriță cimbru
crenguțe de rozmarin, după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Condimentezi bucățile de pui cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, în uleiul încins, 5-6 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie. Topești 2 linguri de unt în tigaie. Călești usturoiul 30 de secunde cu oregano, cimbru, sare și piper, după gust.
Torni vinul sau supa de pui și combini cu restul de unt. Amesteci bine până se topește în totalitate. Adaugi crenguțele de rozmarin. Întorci carnea de pui în tigaie, o stropești din când în când cu sos și o ții până când poate fi ușor de străpuns cu furculița.