Retete
RETETA | Piept de pui in crusta de covrigei cu mustar si miere
Pieptul de pui in crusta de covrigei cu mustar si miere este un preparat care il va face curios pe orice musafir sau membru al familiei. Incearca si tu aceasta neobisnuita si savuroasa reteta!
Ingrediente:
- 200 g de pesmet;
- 200 g de covrigei sarati, zdrobiti;
- 125 ml de ulei;
- 125 g mustar Dijon;
- 150 g miere;
- 130 ml de apa;
- 3 linguri de otet din vin rosu;
- sare si piper dupa gust;
- 700 g de piept de pui dezosat;
- 125 g de faina.
Mod de preparare:
In timp ce preincalzesti cuptorul la 190 de grade, tapeteaza foaia de copt cu ulei. Intr-o tigaie mare, la foc mediu, prajeste pesmentul pana devine auriu, amestecand constant. Adauga covrigeii intr-un vas, alaturi de pesmetul prajit. Intr-un blender, adauga uleiul, mustarul, mierea, apa si amesteca bine.
Toarna jumatate din dressing intr-un vas adanc, pune faina pe o farfurie mare si adauga jumatate din mixul de covrigei intr-o alta farfurie. Ia pieptul de pui si trece-l prin faina, apoi prin dressing si prin mixul de covrigei si pesmet.
Da tava la cuptor timp de 18-25 de minute si lasa sa se raceasca.
Toarna jumatate din dressing intr-un vas adanc, pune faina pe o farfurie mare si adauga jumatate din mixul de covrigei intr-o alta farfurie. Ia pieptul de pui si trece-l prin faina, apoi prin dressing si prin mixul de covrigei si pesmet.
Da tava la cuptor timp de 18-25 de minute si lasa sa se raceasca.
Serveste pieptul de pui alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa: www.retete.acasa.ro