Diverse
RETETA | Piept de pui cu legume la cuptor
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare
- 6 cartofi
- 3 morcovi
- 1/2 ardel gras rosu
- 1/2 ardel gras galben
- 1 ceapa
- 6 linguri ulei
- 8 linguri vin alb
- sare
- piper
- marar
- vegeta
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala si se taie bucati potrivite, se condimenteaza cu sare, piper si marar. Se lasa pe o farfurie sa se patrunda. Cartofii se taie si ei cubulete potrivite, morcovul se taie rondele, jumatatile de ardei gras se taie cubulete mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tava rotunda pentru cuptor(daca folosesti un vas de sticla nu trebuie sa mai pui folie pe fundul vasului, ci doar deasupra) se aseaza folie de aluminiu. Se aseaza in tava mai intai morcovul si o parte din gogosari, apoi se aseaza si o parte din cartofi. Se aseaza si pieptul de pui, restul de cartofi si de ardei grasi. Ceapa se amesteca bine cu vegeta, piper, marar, putin patrunjel tocat, uleiul si vinul. Se toarna sosul obtinut peste puiul cu legume din tava. Se sigileaza bine folia de aluminiu si se da la cuptorul incins la 220°. Se lasa 1 ora, dupa care se desface folia si se mai lasa inca 30 de minute. Pofta buna!!!