Retete

RETETA | Piept de pui cu ceapă caramelizată

Ingrediente:

ulei
4 fileuri piept de pui
sare
piper
usturoi granulat

Pentru ceapa caramelizată:

2 linguri ulei
2 linguri zahăr brun
1-2 linguri oţet balsamic
3 cepe roşii mari, tăiate inele
sare
găluşte de cartofi, opţional

Mod de preparare:

Încingi o tigaie grill la foc mediu şi o ungi cu puţin ulei. Condimentezi feliile de piept de pui cu sare, piper şi usturoi pulbere, după gust. Frigi carnea pe ambele părţi, până când este pătrunsă.

Pentru ceapa caramelizată, încingi uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa roşie şi un praf de sare. Căleşti 15-20 de minute şi amesteci din când în când, ca să nu se prindă. Când s-a înmuiat şi a început să se rumenească, adaugi zahărul brun şi oţetul balsamic. O laşi la foc mic încă 5-10 minute, amestecând, până se caramelizează.

Serveşti bucăţile de piept de pui cu ceapa caramelizată şi, dacă vrei, aşezi alături şi câteva găluşte de cartofi.

Foto: Profimedia

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page