Retete

RETETA | Piept de pui cu bere si smantana

Pieptul de pui inabusit in bere si cu mult sos de smantana te va cuceri rapid. Este o reteta delicioasa de te lingi pe degete, garantat!

Ingrediente:

  • 1 kilogram piept de pui dezosat
  • 1 cutie de bere neagra
  • 400 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie si rumeneste usor usturoiul taiat fasii subtiri. Intre timpp, taie pieptul de pui in felii de grosimea unui deget si condimenteaza-le usor, apoi tavaleste-le prin faina. Pune bucatile in tigaie peste usturoi si rumeneste-le bine pe ambele parti.

Adauga berea, crenguta de rozmarin si condimenteaza cu sare si piper. Lasa pieptul de pui sa fiarba 10 minute pana ce berea incepe sa scada. Scoate-l si aseaza-l pe farfurii, scoate si crenguta de rozmarin si lasa sosul sa fiarba in continuare pana scade la jumatate. Adauga smantana si mai lasa-l pe foc cateva minute pana cand incepe sa fiarba, insa continua sa amesteci ca sa nu se prinda. Toarna apoi sosul de bere si smantana peste bucatile de piept de pui.

Poti presara parmezan si poti servi acest preparat alaturi de o salata verde.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page