RETETA | Piept de porc marinat
Ingrediente:
1 kg piept de porc
50 ml vin roșu
3 lingurițe sare
1 linguriță piper negru măcinat
1 linguriță boia dulce
1 linguriță turmeric
5 căței usturoi
salată de murături
Mod de preparare:
Speli carnea și o usuci cu prosoape de hârtie, apoi o așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Peste ea torni vinul, apoi pui usturoiul pisat în prealabil, sarea, piperul și deasupra presari boiaua dulce și turmericul. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la frigider peste noapte.
A doua zi scoți vasul din frigider și o lași la temperatura camerei o oră. Ulterior, învelești carnea în folie de aluminiu și o așezi în tava în care ai turnat apă cât să acopere 2 cm din vas. Coci carnea 1,5-2 ore la 180 °C.
Servești friptura rece, cu o salată de murături.