RETETA | Piept de curcan la cuptor
Ingrediente:
1 căpățână la usturoi
ulei de floarea soarelui
sare
piper
2 linguri unt
1, 5 kg piept de curcan
½ lingură pudră de ardei
cimbru, după gust
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Stropești căpățâna de usturoi cu ulei și o condimentezi cu sare și piper după gust. O înfășori în folie și o ții la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcorit, descojești usturoiul și-l pasezi cu furculița.
Amesteci piureul de usturoi cu untul, sare și piper. Dai deoparte o lingură de pastă, iar cu restul ungi pieptul de curcan. Așezi pieptul într-o tavă și presari peste el pudră de ardei iute și cimbru. Îl acoperi cu o folie și-l dai la cuptor aproximativ o oră. Scoți folia și înfigi o furculiță în carne. Dacă intră fără mult efort mai ții pieptul la cuptor alte 30 de minute, fără să fie acoperit, pentru a se rumeni. Tot acum, îl ungi cu pasta de usturoi păstrată. Dacă pieptul este prea tare îl mai ții la cuptor acoperit.
Sursa http://thecozyapron.com