RETETA | Piept de curcan, delicios și aromat
Ingrediente:
900 g piept de curcan, rulat și legat cu ață alimentară
200 ml supă de pui
1 lingură ulei de măsline
sare, după gust
30 g zahăr brun
200 ml apă
100 ml oțet de mere
Pentru condimentare:
sare, după gust
piper, după gust
5 g praf de usturoi
5 g ceapă pudră
boia, după gust
alte condimente, opțional
Mod de preparare:
Într-o tigaie suficient de mare, torni supa de pui, sarea, zahărul brun, apa și oțetul de mere. Dai la foc mic câteva secunde, până se dizolvă zahărul complet. Pui pieptul de curcan în acest lichid pentru aproximativ 2-3 ore.
Amesteci toate condimentele, le presari bine peste curcan, îl ungi cu uleiul de măsline și lași încă o oră, la marinat. Încălzești cuptorul la 170 de grade și gătești pieptul de curcan 45 de minute. Asezonezi cu alte condimente, după gust.
Sursa http://tastesspicy.com