RETETA | Piept de curcan cu dovlecei și brânză
Ingrediente:
500 g piept de curcan dezosat
200 g felii de bacon
2 dovlecei
200 g brânză feta
sare, piper
ulei
5 căţei usturoi
Pentru garnitură:
250 g orez
500 ml apă
câteva fire de pătrunjel
sare, 2 linguri ulei, sos de roşii, pentru friptură
Mod de preparare:
Tai pieptul de curcan în 4 felii, îl baţi uşor şi îl presari cu sare şi piper. Pui carnea într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, şi o prăjeşti pe ambele părţi, până se rumeneşte. O scoţi într-o cratiţă şi o acoperi cu capac. Tai dovleceii rondele, le presari cu sare şi le frigi, pe ambele părţi, pe grătarul încins. După ce sunt gata, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu usturoi pisat. Tragi la tigaie feliile de bacon până se rumenesc frumos.
Pentru garnitură, speli orezul, apoi îl pui la fiert. Adaugi sare şi îl laşi să fiarbă, la foc mic, cu capac. După ce orezul este la nivelul apei, opreşti focul, adaugi uleiul şi pătrunjelul tocat şi îl acoperi cu un capac 10-15 minute.
Pe o bucată de piept pui aşezi rondele de dovlecel, felii de brânză, bacon şi acoperi cu o altă bucată de carne. Procedezi la fel şi cu cealaltă porţie. Le serveşti cu garnitură de orez sălbatic şi cu sos de roşii pentru friptură.
FOTO: Profimedia