RETETA | Peste la cuptor in sos alb
Vrei sa pregatesti o cina usoara si hranitoare? Iti propunem o reteta delicioasa de peste la cuptor in sos alb, care iti va incanta simturile.
Ingrediente:
- 3 pesti macrou sau merluciu
- 6 linguri de iaurt
- 2 linguri de smantana
- 50 ml ulei de masline
- 1 jumatate de pahar de vin alb
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita de tarhon verde
- 1 lamaie
- ierburi aromatice (coriandru, cimbru, foi de dafin)
- sare si piper boabe
Mod de preparare:
Curata bine pestele si taie-l bucatele micute, apoi asezoneaza-l cu sare si lasa-l 20 de minute la macerat.
Intre timp, amesteca uleiul de masline cu boabele de piper, coriandrul, foile de dafin si cimbrul si trece pestele prin acest sos.
Asaza apoi pestele intr-un vas de iena si toarna acest sos peste el. Baga pestele la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute.
Intr-un vas mediu, amesteca iaurtul cu smantana, vinul alb, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si tarhonul si toarna acest amestec peste peste, dupa ce s-a rumenit putin.
Pestele la cuptor in sos alb se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa: www.retete.acasa.ro