RETETA | Pește în sos alb
Ingrediente:
4 fileuri de pește
sare
piper
2 linguri unt
50 g făină
1 lingură ulei
4 căței de usturoi
200 ml apă
2 linguri amidon
3 linguri zeamă de lămâie
capere, opțional
70 ml vin alb
100 ml smântână
pătrunjel
Mod de preparare:
Condimentezi fileurile de pește cu sare și piper, după gust, apoi le treci prin făină. Încingi untul și uleiul în tigaie și rumenești câte 4 minute pe fiecare parte. Adaugi cățeii de usturoi întregi, îi lași un minut, apoi torni vinul și firebi 5 minute, apoi adaugi 150 ml apă și zeama de lămâie.
Dizolvi amidonul în apa rămasă și-l pui în tigaie, împreună cu smântâna pentru gătit, mai lași să fiarbă câteva minute, până se îngroașă sosul, apoi adaugi caperele și mai ții pe foc un minut.
Servești peștele cu pătrunjel tocat.