RETETA | Peste in crusta crocanta cu broccoli si sos alb
Nimic nu este mai potrivit pentru o cina usoara decat o portie sanatoasa de peste cu broccoli. Vitaminele si substantele nutritive din acest preparat delicios sunt usor de asimilat in organism si nu te vei ridica de la masa avand senzatia de stomac prea plin.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste slab
- 250 g broccoli congelat sau proaspat
- 10 linguri de pesmet
- 200 g smantana degresata
- 1 lingurita amidon alimentar
- 100 g lapte
- 3 linguri parmezan
- 5 linguri branza cedar
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent asaza un strat de buchetele de broccoli oparite, iar deasupra asaza fileurile proaspete de peste. Condimenteaza totul cu sare si piper. Intr-un bol, amesteca smantana si amidonul cu laptele, usturoiul tocat marunt si uleiul de masline. Toarna compozitia peste peste si clatina vasul, pentru ca sosul alb sa se uniformizeze. La final, adauga parmezan, branza cedar si pesmet si introdu vasul in cuptorul preincalzit. Cand pestele prinde o crusta crocanta, inseamna ca cina este gata.
Pestele in crusta crocanta cu broccoli si sos alb se serveste cu salata de rucola.
Sursa: www.retete.acasa.ro