RETETA | Peşte cu sos de roşii
Ingrediente:
2 linguri unt moale
2 căţei de usturoi zdrobiţi
60 ml vin alb sec
zeama de la ½ lămâie
120 ml sos de roşii marinara (precum cel pe care îl prepari acasă, pentru paste; poate fi şi din comerţ)
2 fileuri de peşte alb proaspăt (fiecare să aibă aproximativ 200 g)
2 linguriţe capere
1 praf de sare
piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu, adaugi usturoiul şi îl sotezi până devine auriu, aproximativ 1 minut. Torni vinul, storci zeama de lămâie şi fierbi la foc mic pentru ca sosul să scadă, aproximativ 30-60 de secunde.
Adaugi sosul de roşii marinara (cu usturoi şi multe ierburi aromatice), amesteci bine şi aşezi fileurile de peşte în tigaie. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi pui cele 2 linguriţe de capere. Acoperi şi fierbi 4 minute la foc mediu spre mic. Întorci bucăţile de peşte şi fierbi fără să acoperi, încă un minut sau două, până când peştele este făcut, iar carnea se străpunge uşor.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com