RETETA | Pește cu sos de citrice
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste alb
- 100 ml suc de portocala
- 100 ml suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1-2 linguri de miere
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 1 buchet de coriandru proaspat, tocat
- 1 lingura capere
- piper
- sare
- faina
Mod de preparare:
Piseaza usturoiul foarte bine si adauga-l intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline. Cand incepe sa se ingalbeneasca usor usturoiul, adauga caperele si amesteca usor timp de cateva secunde. Adauga apoi sucul de lamaie si de portocale si mierea. Lasa-le sa fiarba doua trei minute apoi asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Spala pestele, usuca-l cu un prosop de bucatarie si asezoneaza-l cu sare si piper. Tavalete-l apoi bine prin faina. Pune apoi pestele la prajit pana capata o culoare aurie. Scoate pestele din tigaie si adauga-l peste sos. Lasa-l sa dea intr-un clocot apoi stinge focul. Adauga coriandrul tocat, deasupra.
Pestele cu sos de citrice se serveste imediat, alaturi de o garnitura simpla de orez.
Sursa: retete.acasa.ro