RETETA | Peşte cu salată de legume făcute la grătar
Ingrediente:
2 dovlecei, tăiaţi felii pe diagonală
2 vinete mici, tăiate felii pe diagonală
1 ardei gras roşu, tăiat fâşii subţiri
150 g ciuperci, tăiate jumătăţi
2 linguri ulei
1 linguriţă paprika
4 fileuri de peşte alb (fiecare bucată să aibă 150 g)
zeama de la ½ lămâie
1 legătură şi ½ pătrunjel verde
pâine din mai multe cereale, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare:
Încingi grătarul la foc mediu spre mare. Combini dovleceii, vinetele, ardeiul gras, ciupercile şi 1 lingură de ulei într-un castron. Amesteci bine ca să se acopere legumele cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Combini uleiul rămas şi paprika într-un vas de ceramică nu foarte adânc. Adaugi fileul de peşte şi îl întorci pe toate părţile, ca să fie acoperit în ulei.
Frigi legumele pe grătar 10 minute, întorcându-le ocazional, sau până se înmoaie. Le scoţi într-un vas mare. Adaugi 1 ½ lingură de zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat. Amesteci ca să se combine aromele.
Frigi peştele pe grătar 2 minute pe fiecare parte sau până când carnea este pătrunsă. Serveşti peştele cu salata de legume şi cu felii de pâine.
Sursa: www.taste.com.au