RETETA | Pește cu legume la cuptor
Ingrediente:
450 g cartofi, feliați
ulei
2 cepe, feliate
2 căței de usturoi, feliați
4 roșii, feliate
1 lingură pătrunjel tocat
frunze de tarhon, după gust
4 bucăți file de pește alb
zeama de la 1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Așezi cartofii într-o tavă, îi stropești cu puțin ulei, apoi îi condimentezi cu sare și piper, după gust. Dai la cuptor 25-30 de minute.
Sotezi ceapa într-o tigaie aproximativ 5 minute. Amesteci cu usturoiul până se înmoaie. Combini cu cartofii. Adaugi roșiile, pătrunjelul și aranjezi bucățile de pește în tavă. Presari frunzele de tarhon și potrivești de gust cu sare și piper. Stropești cu puțin ulei și zeama de lămâie. Dai la cuptor 10-12 minute.