Retete
RETETA | Peşte cu ghimbir şi coniac
E GATA IN: 25 minute.; 513 calorii per portie; 18 g grasimi, 4 g grasimi saturate
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 linguri sos de soia
- 4 linguri coniac
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 bucata ghimbir de 5 cm, curatat de coaja si razuit
- 2 lingurite de miere
- 4 fileuri (a cate 150 g fiecare) de ton sau alt peste, la alegere
- 200 g taietei cu ou
- 1 morcov, razuit
- 1 lingura ulei de susan
- 2 linguri seminte de susan
- 1/2 lingurita fulgi de chilli sau boia iute
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amesteca primele 5 ingrediente. Asaza fileurile de peste intr-un vas si toarna deasupra sosul preparat anterior. Unge fileurile si lasa deoparte timp de 15 minute.
Fierbe taieteii in apa cu sare, scurge-i de apa si amesteca-i cu ingredientele ramase. Incinge un vas larg neaderent si frige pestele timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Serveste pestele asezat deasupra taieteilor fierbinti.
Pofta buna!
Sursa: www.avantaje.ro