Retete
RETETA | Peste cu ghimbir, ceapa si sos de soia
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa reteta asiatica de peste, cu ghimbir, sos de soia si ceapa.
Ingrediente:
- 1 peste intreg cu carne alba, dezosat si curatat, (cod, salau, stiuca) de pana in 700 g;
- 1 bucata de ghimbir de 2 cm decojita si taiata julien;
- 2 linguri de ulei de arahide;
- 1 lingura si jumatate de sos de soia;
- 1 ceapa tocata marunt
Mod de preparare:
Taie aripioarele pestelui, apoi, cu un cutit bine ascutit, cresteaza-l pe ambele parti. Pune-l pe o farfurie rezistenta la caldura si adauga uniform ghimbirul. Apoi asaza farfuria intr-un steamer deasupra unui wok sau a unei cratite mai mari cu apa clocotita.
Asteapta timp de 15 minute, pana ce pestele este gatit. Incinge uleiul intr-o tigaie mica la foc moderat timp de 40 de secunde si apoi toarna-l deasupra pestelui. Adauga sosul de soia si ceapa.
Poti sa servesti preparatul de peste alaturi de orez alb gatit la aburi.
Sursa: www.retete.acasa.ro