Retete

RETETA | Peste cu ghimbir, ceapa si sos de soia

Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa reteta asiatica de peste, cu ghimbir, sos de soia si ceapa.

Ingrediente:

  • 1 peste intreg cu carne alba, dezosat si curatat, (cod, salau, stiuca) de pana in 700 g;
  • 1 bucata de ghimbir de 2 cm decojita si taiata julien;
  • 2 linguri de ulei de arahide;
  • 1 lingura si jumatate de sos de soia;
  • 1 ceapa tocata marunt

Mod de preparare:
Taie aripioarele pestelui, apoi, cu un cutit bine ascutit, cresteaza-l pe ambele parti. Pune-l pe o farfurie rezistenta la caldura si adauga uniform ghimbirul. Apoi asaza farfuria intr-un steamer deasupra unui wok sau a unei cratite mai mari cu apa clocotita.
Asteapta timp de 15 minute, pana ce pestele este gatit. Incinge uleiul intr-o tigaie mica la foc moderat timp de 40 de secunde si apoi toarna-l deasupra pestelui. Adauga sosul de soia si ceapa.
Poti sa servesti preparatul de peste alaturi de orez alb gatit la aburi.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page