RETETA | Pește crocant la cuptor
Ingrediente:
60 g smântână
1 lingură ulei
2 linguri pătrunjel tocat
1 cățel de usturoi, pisat
1 lingură coajă rasă de lămâie
6 bucăți file de pește
150 g chipsuri de cartofi, mărunțite
felii de lămâie, pentru servire
sare și piper
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci smântâna împreună cu pătrunjelulul, usturoiul și coaja rasă de lămâie. Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, pe ambele părți, după gust. Așezi într-o tavă, unsă cu puțin ulei.
Torni compoziția cu smântână peste pește, uniform. Presari chipsurile mărunțite, presându-le ușor în pește. Dai la cuptor timp de aproximativ 18-20 de minute, până ce chipsurile devin aurii. Servești cu felii de lămâie și extra pătrunjel, dacă vrei.
Sursa http://www.countryliving.com