RETETA | Pere cu prosciutto si garnitura de alune
Prepara o mancare delicioasa si inedita: pere cu prosciutto, presarate cu alune prajite savuroase. Se pregatesc in doar cateva minute, iar aroma lor este una deosebita si distincta.
Ingrediente:
- 3 lingurite de ulei de masline
- 8 felii de prosciutto
- 1 cesti de fenicul
- 2 lingurite de salvie
- 1 lingurite de cimbru
- 1 lingurita de rozmarin
- 200 g paine
- 2 pere medii
- 1/3 cana de patrunjel proaspat
- 1/3 cana alune prajite
- 300 ml supa de pui
- 1/4 lingurita de sare
- piper negru
Mod de preparare:
Incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare si prajeste prosciutto, aproximativ 5 minute.
Curata tigaia si incalzeste alte 2 lingurite de ulei si caleste ceapa si feniculul pana cand acestea se inmoaie putin, circa 8 minute.
Adauga peste ele salvie, cimbru si rozmarin, amesteca-la circa un minut, apoi transfera-le intr-un castron mare si amesteca-le cu painea, perele si prosciutto.
Adauga si supa de pui, asezoneaza compozitia cu sare si piper si presara deasupra alunele prajite.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si da-l la cuptor pentru 40 de minute.
Perele cu prosciutto si alune se servesc calde, decorate cu cateva frunze de patrungel proaspat.
Sursa: www.retete.acasa.ro