Retete
RETETA | Peltea de gutui
Ingrediente:
1 kg gutui (puteţi folosi doar coji şi cotoare)
1 kg zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se aleg gutui mici şi galbene, se şterg de puf apoi se spală şi le tăiem în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă, se adaugă apă cât să acopere apoi se pun la fiert la foc mic, până sunt bine pătrunse.
Lichidul format se trece prin strecurătoare apoi se pune într-o cratiţă, 1 litru lichid = 1 kg zahăr.
Se amestecă şi se pune la fiert până se leagă siropul, prin proba – ca la dulceaţă.
Pelteaua de gutui fierbinte se pune în borcane sterilizate şi se capsează.
Când s-a răcit complet are consistentă unui jeleu.
Pelteaua de gutui aduce toamna în casa ta. Este ideală pentru micul dejun.