Retete
RETETA | Pateuri cu bacon și cașcaval
Ingrediente:
6 fâșii bacon
500 g făină
150 g cașcaval, ras
ceapă verde tocată, după gust
4 lingurițe praf de copt
1 ½ linguriță sare
1 linguriță bicarbonat de sodiu
170 g unt
400 g lapte bătut
Mod de preparare :
Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Într-o tigaie, rumenești baconul tăiat bucățele 6-8 minute. Într-un bol, amesteci făina, baconul, cașcavalul, ceapa verde, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu.
Razi untul și îl încorporezi în compoziție. Amesteci cu laptele bătut până obții un aluat. Îl împarți în forme potrivite pe care le așezi pe o tavă tapetată. Dai la congelator 15 minute, apoi rumenești pateurile în cuptor aproximativ 15 minute. Servești imediat.