RETETA | Păstrăv la cuptor cu sos de lămâie și orez cu legume
Ingrediente:
Pentru 2 portii:
- 2 pastravi eviscerati
- 2 catei de usturoi
- 4 felii de lamaie
- orez salbatic
- 1ceapa
- putina telina
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- cimbru
- patrunjel
- sare de mare
- piper
- ulei de masline
- 1 cubulet de unt
- 1 lingurita curry
Pentru sosul de lamaie:
- coaja de la 5 lamai
- 50 ml ulei masline
- 50 ml apa
- un varf lingurita sare
- un varf lingurita zahar
- zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cusare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoimaruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.
Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.