Retete

RETETA | Paste mexicane cu pui

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
450 g piept de pui
1 lingură chimion măcinat
1 lingură pudră de chili
½ linguriţă sare
2 ardei graşi mari, de diferite culori, spălaţi şi feliaţi
115 g ardei iuţi verzi
230 g paste (fettuccine)
160 g smântână
160 ml lapte
115 g brânză cheddar rasă
60 g brânză mozzarella rasă

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui în bucăţi mici. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie mare, adaugi carnea şi pui imediat jumătate din cantităţile de chimion, pudră de chili şi sare. Prăjeşti carnea câteva minute la foc mare, amestecând constant, până când este complet făcută. Când e gata, scoţi carnea din tigaie.

În aceeaşi tigaie, adaugi feliile de ardei gras. Le sotezi câteva minute până când se înmoaie, adaugi ardeii iuţi feliaţi şi pui din nou în tigaie carnea.

Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj şi le scurgi. Când sunt gata, torni pastele scurse în tigaia cu carne şi legume. Pui smântâna şi torni laptele, apoi laşi să dea în clocot. Adaugi imediat cheddarul şi mozzarella şi amesteci până când se topeşte brânza, iar sosul devine cremos. Reduci flacăra şi continui să fierbi la foc mic.

Adaugi restul de condimente (chimion, pudra de chili şi sarea) şi amesteci până se combină aromele. Dacă e cazul, mai adaugi sare, chimion şi chili pudră, după gust. Serveşti imediat.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page