RETETA | Paste la cuptor
Ingrediente:
- 300 g spaghete
- 500 g carne tocată, amestec vită şi porc
- 100 g kaizer ● 2 cepe
- 2 roşii ● 150 ml suc de roşii ● 1 lingură pastă de tomate ● 1 căţel de usturoi
- 5 linguri ulei ● sare
- piper ● 50 g caşcaval
- pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare:
Prepari spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi şi le dai deoparte. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în 4 linguri de ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea şi o ţii, amestecând constant, până când scade apa lăsată.
Opăreşti roşiile, le descojeşti, le toci şi le adaugi peste carne, împreună cu usturoiul tocat. Dizolvi pasta de tomate în sucul de roşii şi torni peste carne, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai kaizerul, îl adaugi peste ingrediente, acoperi şi fierbi totul, la foc mic, 10-15 minute.
Ungi cu uleiul rămas o tavă de cuptor, aşezi pastele sub forma unui cuib şi răstorni în mijlocul lor compoziţia cu carne. Razi caşcavalul şi dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi o ţii până se gratinează caşcavalul. Serveşti cu pătrunjel.