RETETA | Paste cu ton și legume la cuptor
Ingrediente:
- 1/2 cană apă
- 1 cub de supă de găină
- 250 g fasole verde
- 1 cană ceapă tocată
- 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii
- 1/4 cană țelină tocată
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1/2 linguriță mărar
- sare, după gust
- piper, după gust
- 4 lingurițe amidon de porumb
- 1-1/2 căni lapte integral rece
- 1/2 cană șvaițer sau cașcaval ras
- 2-1/2 căni tăiței cu ou, fierți și scurși
- 335 g ton în apă la conservă, scurs și mărunțit
- 1/3 cană pesmet
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Într-o cratită mare pui la fiert apa și cubul de supă, amestecând până când cubul s-a dizolvat. Adaugi următoarele opt ingrediente până dă în clocot. Reduci focul, acoperi și fierbi 5 minute sau până când legumele s-au înmuiat.
Într-un castron, combini amidonul cu laptele până când obții o cremă moale, apoi o adaugi treptat la amestecul de legume și o pui pe foc, amestecând, 2 minute sau până s-a îngroșat. Iei de pe foc, adaugi șvaițerul sau cașcavalul până când se topește. Adaugi tăițeii și tonul și răstorni totul într-o tavă pentru cuptor unsă. Într-o tigaie rumenești pesmetul în unt și presari peste compoziția din tavă. Dai la cuptor la 200° circa 25-30 minute.
Sursa: https://www.tasteofhome.com