Retete

RETETA | Paste cu ton și legume la cuptor

Ingrediente:

  • 1/2 cană apă
  • 1 cub de supă de găină
  • 250 g fasole verde
  • 1 cană ceapă tocată
  • 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii
  • 1/4 cană țelină tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1/2 linguriță mărar
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 4 lingurițe amidon de porumb
  • 1-1/2 căni lapte integral rece
  • 1/2 cană șvaițer sau cașcaval ras
  • 2-1/2 căni tăiței cu ou, fierți și scurși
  • 335 g ton în apă la conservă, scurs și mărunțit
  • 1/3 cană pesmet
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

Într-o cratită mare pui la fiert apa și cubul de supă, amestecând până când cubul s-a dizolvat. Adaugi următoarele opt ingrediente până dă în clocot. Reduci focul, acoperi și fierbi 5 minute sau până când legumele s-au înmuiat.

Într-un castron, combini amidonul cu laptele până când obții o cremă moale, apoi o adaugi treptat la amestecul de legume și o pui pe foc, amestecând, 2 minute sau până s-a îngroșat. Iei de pe foc, adaugi șvaițerul sau cașcavalul până când se topește. Adaugi tăițeii și tonul și răstorni totul într-o tavă pentru cuptor unsă. Într-o tigaie rumenești pesmetul în unt și presari peste compoziția din tavă. Dai la cuptor la 200° circa 25-30 minute.

 

Sursa: https://www.tasteofhome.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page