RETETA | Paste cu șuncă și ciuperci
Ingrediente:
25-30 paste mari, scoici
400 g ciuperci tocate
4 căței de usturoi
300 g șuncă
1 ceapă
2 linguri unt
1 lingură ulei
3 linguri cremă de brânză
sare
piper
boia de ardei, după gust
Pentru sos
3 linguri unt
600 ml lapte
200 g cremă de brânză
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.
Topești untul, pui uleiul și călești ceapa tocată. Adaugi ciupercile, usturoiul pisat și lași să scadă zeama, apoi pui șunca tăiată, condimente după gust și omogenizezi. Dai deoparte, pui crema de brânză și amesteci. Pui în fiecare pastă umplutură. Așezi pe foc toate ingredientele pentru sos și amesteci până când se îngroașă sosul, așezi pastele și mai ții pe foc 1-2 minute.
Sursa: www.havocinthekitchen.com