RETETA | Paste cu sos de roşii şi vinete
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată
2 căţei de usturoi, tăiaţi fin
1 vânătă mare (de aproximativ 500 g), tăiată cuburi de 2 cm
800 g roşii de la conservă, tocate
2 linguriţe zahăr pudră
60 g măsline verzi, fără sâmburi
65 g capere, scurse
2 linguri pătrunjel verde, tocat
400 g penne sau alt tip de paste
2 linguri parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare:
Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi, amestecând uşor, 5 minute, până se rumenesc. Dai flacăra mai mare, adaugi vânăta cubuleţe şi o căleşti, amestecând, 2-3 minute. Apoi adaugi roşiile, zahărul şi sare şi piper, după gust. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi 15 minute, la foc mic, până când vânăta este pătrunsă şi sosul se îngroaşă. Adaugi măslinele, caperele şi pătrunjelul tocat. Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le scurgi bine, le amesteci cu sosul şi le serveşti cu parmezan ras.
Sursa + foto: www.taste.com.au