Retete

RETETA | Paste cu sos de roșii, mozzarella și usturoi

Ingrediente:

   3 rosii mari (2 1/2 cani de rosii tocate)
   paste (am folosit penne)
   4 lingurii de bulion de rosii
   1/2 lingurita de sare
   1 lingura ulei de masline
   6 catei de usturoi
   60 g mozzarella proaspata
   3 linguri unt
   piper
   busuioc
Mod de preparare:

Se taie rosiile marunt, in cubulete. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de busuioc la rosiile tocate. Se amesteca pentru a combina si se lasa sa stea, timp in care pregatiti celelalte ingrediente.

Fierbeti o oala mare de apa in care adaugati pastele impreuna cu bulionul. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce pastele fierb, puneti pe foc o tigaie mare la foc mediu in care incingeti o lingura de ulei. Inainte se adauga usturoiul, il tocati marunt si il gatiti pentru 30 de secunde. Aveti grija sa nu se arda.

Folosind o sita faina, treceti prin ea rosiile astfel incat sucul de rosii curge direct in tigaie, iar pulpa ramasa o puneti deoparte. Gatiti pentru cateva minute, pana cand sucul de rosii incepe sa se ingroase putin.

Scurgeti pastele atunci cand sunt gata si le dati deoparte.

Adaugati trei linguri de unt la amestecul de suc de rosii si usturoi din tigaie. Se amesteca rapid sa se topeasca untul. Dupa ce acesta se topeste opriti focul, apoi adaugati rosiile si condimentati cu piper.

Transferati pastele intr-un castron, presarati cu busuioc, mozzarella cubulete si amestecati cu sosul obtinut in tigaie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page