Retete

RETETA | Paste cu sos de parmezan și usturoi

Ingrediente:

  • 230 g paste
  • 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură ulei de măsline + 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând.

Toarnă peste apă/supă de pui/de legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.

Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute.

Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.

Servește imediat, dupa ce presari niște pătrunjel deasupra. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.

*Din cantitățile date, îți vor ieși aproximativ 4 porții.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page