Retete
RETETA | Paste cu sos de creveți și mazăre
Ingrediente:
400 g paste penne
3 căței de usturoi
1 conservă de roșii în bulion
2/3 cană amestec de lapte și smântână
450-500 g creveți decorticați
1 cană mazăre
3 linguri ulei
sare
piper negru
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, toci usturoiul și îl pui la călit în ulei 3 minute, amestecând. Adaugi roșiile în bulion și amestecul de lapte și smântână. Lași să fiarbă la foc mediu până dă un clocot, apoi reduci focul și mai ții 2 minute, amestecând continuu. Adaugi creveții, mazărea, sarea și piperul, după gust. Mai fierbi încă 5-10 minute, până se înmoaie creveții. Servești pastele cu sosul de creveți și mazăre. Poți orna cu rondele subțiri de ceapă verde, dacă dorești.