Diverse
RETETA | Paste cu smantana si rosii
Pastele cu sos cremos de smantana si rosii sunt simplu de preparat si vor fi apreciate de intreaga familie.
Ingrediente:
- 300 g paste scurte (farfalle)
- 1 ceapa mica
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri sos de rosii
- 300 ml smantana lichida
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, curata ceapa, toac-o marunt, apoi pune-o la calit in putin ulei incins. Adauga si usturoiul maruntit si sosul de rosii.
La final, incorporeaza smantana lichida si lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana ce se ingroasa putin. Potriveste sosul cu sare, piper si busuioc tocat, dupa gust.
Adauga pastele scurse de apa si lasa totul la foc mic inca 3 minute.
Serveste pastele fierbinti.
Sursa: www.retete.acasa.ro