RETETA | Paste cu pui la cuptor
Ingrediente:
250 g paste
1 piept de pui
2 căţei usturoi
1 ceapă
250 ml smântână
150 g mozzarella
30 g unt
1 lg cimbru
sare, după gust
piper, după gust
1 legătură pătrunjel
50 ml vin alb, sec
40 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Pui apa cu sare, la fiert. După ce clocoteşte, adaugi pastele şi le laşi să fiarbă. Apoi le scurgi, cu ajutorul unei site. Tai ceapa felii subţiri, apoi pregăteşti pieptul de pui, pe care îl tai cubuleţe.
Separat, căleşti ceapa roşie în uleiul de măsline, apoi adaugi puiul tăiat şi îl rumeneşti. Presari sare, piper şi cimbru, după gust. Stingi cu vinul alb, demisec şi aştepţi să scadă. Adaugi, apoi, smântâna şi deasupra, pătrunjelul. Razi parmezanul şi mozzarela.
Pui pastele într-un vas şi adaugi sosul deasupra. Încorporezi brânza şi amesteci bine. Laşi la cuptorul preîncins, la 180 de grade C, circa 10 minute.
Serveşti alături de cei dragi! Poftă bună!
Foto: Mongolian Kitchen Recipe
Sursa: https://clickpoftabuna.ro