Retete
RETETA | Paste cu pui la cuptor
Ingrediente:
- 350 g paste (orice tip)
- piept de pui: 2 bucăți, semi-gătite și făcute fășii
- sos alfredo
- 250 g mozzarella rasă
- 100 g parmezan ras
Mod de preparare:
- Taie cele 2 bucăți de piept de pui transversal, asezonează cu sare și piper și prăjește-le până se pătrund. Fierbe pastele al dente (asta însemnând că ele trebuie să fie mai tari, nu fierte foarte bine), conform instrucțiunilor de pe pachet, într-un vas mare. Scurge-le de apă.
- Adaugă puiul (făcut fâșii cu ajutorul unei furculițe) și sosul Alfredo care se prepară așa. Amestecă, ușor și cu mișcări ample.
- Toarnă jumătate într-o tavă care nu lipește. Presară deasupra jumătate din cantitatea de mozzarella indicată. Toarnă și restul de amestec. Presară restul de mozzarella deasupra și jumătate din cantitatea indicată de parmezan.
- Dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Scoate din cuptor, presară restul parmezan deasupra și servește.
Opțional, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Sursa: retete.unica.ro