RETETA | Paste cu legume(de post)
Daca nu mai ai inspiratie pentru preparatele de post, iti recomandam o retete delicioasa de paste cu legume si frunze de menta.
Ingrediente:
- 320 g paste
- 200 g mazare boabe
- 100 g fasole verde
- 10 rosii cherry
- 2 dovlecei
- 2 cepe mici
- 1 morcov
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de concentrat de legume
- 6 frunze de menta
- sare si piper
Mod de preparare:
Curata dovleceii si morcovul, apoi taie-i julien. Opareste mazarea si pastaile de fasole, apoi scurge-le bine de apa.
Taie ceapa julien si caleste-o in uleiul de masline. Adauga peste ea legumele, concentratul de legume, sare si piper si mai lasa-le la calit cateva minute. Apoi, adauga un polonic de apa si lasa-le sa mai fiarba putin la foc mic.
Separat, fierbe pastele cu putina sare. Adauga peste legume rosiile cherry taiate pe jumatate. Scurge pastele, pune-le peste legume, adauga frunzele de menta, sare si piper, daca mai este nevoie.
Pastele cu legume se servesc calde, iar peste portie poti presara patrunjel tocat.
Sursa: www.retete.acasa.ro