Retete

RETETA | Paste cu creveți și sos de smântână

Ingrediente:

300 g paste

400 g creveți decorticați

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Pentru sosul de roșii

50 g unt

4 căței de usturoi mărunțiți

2 linguri de făină

200 g supă de legume

1 linguriță de busuioc uscat

125 g smântână

40 g roșii uscate

40 g parmezan răzuit

sare

150 g baby spanac

Mod de preparare:

Preîncălzești cuptorul la 220°C. Pui pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le lași la scurs.

Ungi cu ulei un vas termorezistent. Pui creveții, uleiul de măsline, sarea și piperul. Dai la cuptor pentru 6-8 minute.

Pentru sos, topești untul, apoi adaugi usturoiul și lași 2 minute. Cu ajutorul unui tel, încorporezi făina și mai lași 1 minute. După aceea, torni supa de legume puțin câte puțin și busuiocul. După 2 minute adaugi smântâna, roșiile uscate și parmezanul și amesteci cu telul încă 1-2 minute. Asezonezi, după gust, cu sare și piper. La final pui spanacul și mai lași pe foc 2 minute.

Iei sosul de pe foc și adaugi pastele și creveții și amestecii cât să se combine aromele. Servești imediat.

Sursa: Damn Delicious

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page