RETETA | Paste cu creveți și sos de smântână
Ingrediente:
300 g paste
400 g creveți decorticați
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Pentru sosul de roșii
50 g unt
4 căței de usturoi mărunțiți
2 linguri de făină
200 g supă de legume
1 linguriță de busuioc uscat
125 g smântână
40 g roșii uscate
40 g parmezan răzuit
sare
150 g baby spanac
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 220°C. Pui pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le lași la scurs.
Ungi cu ulei un vas termorezistent. Pui creveții, uleiul de măsline, sarea și piperul. Dai la cuptor pentru 6-8 minute.
Pentru sos, topești untul, apoi adaugi usturoiul și lași 2 minute. Cu ajutorul unui tel, încorporezi făina și mai lași 1 minute. După aceea, torni supa de legume puțin câte puțin și busuiocul. După 2 minute adaugi smântâna, roșiile uscate și parmezanul și amesteci cu telul încă 1-2 minute. Asezonezi, după gust, cu sare și piper. La final pui spanacul și mai lași pe foc 2 minute.
Iei sosul de pe foc și adaugi pastele și creveții și amestecii cât să se combine aromele. Servești imediat.
Sursa: Damn Delicious