RETETA | Paste cu creveţi, praz şi spanac
Ingrediente:
350 g paste gemelli sau fusilli
2 linguri unt
2 bucăţi praz, tăiate în jumătate pe lungime, apoi de-a curmezişul
450 g creveţi proaspeţi, decorticaţi
coaja rasă de la o lămâie
¾ cană smântână
12 căni spanac
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor. Le scurgi de apă şi le păstrezi în acelaşi vas. Separat, fierbi spanacul şi îl scurgi de apă.
Între timp, încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Adaugi prazul, apoi sare şi piper după gust. Amesteci ocazional.
Laşi până când bucăţile de praz s-au înmuiat, 3-5 minute.
Adaugi creveţii şi coaja de lămâie, continuând să amesteci, până când creveţii au devenit opaci, încă 4-5 minute. Încorporezi smântâna şi mai pui sare după gust în vasul în care ai păstrat pastele, apoi le laşi la foc mediu, până când amestecul s-a îngroşat puţin, 1-2 minute. Adaugi mixtura de creveţi şi spanacul. Amesteci şi serveşti mâncarea caldă.
Sursa: https://www.realsimple.com/food-recipes/browse-all-recipes/shrimp-leek-spinach-pasta
Foto:
https://cdn-image.realsimple.com/sites/default/files/styles/video_image_1/public/shrimp-leek-pasta.jpg?itok=sV_wrYqe