RETETA | Paste cu creveţi
Ingrediente:
250 g paste lungi
250 g creveţi prefierţi
¼ lămâie
1 legătură pătrunjel
1 căţel de usturoi
50 ml vin alb
1 lingură unt rece
ulei de măsline, pentru prăjit
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, aproximativ 5-7 minute. Le scurgi şi păstrezi 1 cană din apa în care au fiert, apoi le dai deoparte.
Toci fin pătrunjelul şi usturoiul. Încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi sotezi creveţii 3-4 minute, până când nu devin opaci.
Adaugi usturoiul şi sotezo 2-3 minute, până îşi eliberează aroma.
Torni vinul alb în tigaie. Adaugi untul rece ca să se lege sosul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Răstorni pastele în sosul din tigaie, adaugi zeama de lămâie şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti pastele calde, în farfurii adânci.
Sursa + foto: kitchenstories.io