Retete

RETETA | Paste cremoase cu ciuperci

Ingrediente:

  • 200 g paste
  • 300-350 g ciuperci
  • 2-3 linguri de unt (separate)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă, tocată fin
  • 200 g parmezan ras
Pentru servit (opțional)
  • Parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare: 

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin. Păstrează 1 cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele.
  2. Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește 1 minut ceapa și usturoiul.
  3. Dă focul mai mare, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească.
  4. Adaugă restul de 2 linguri de unt, amestecă până se topește.
  5. Micșorează un pic focul. Adaugă pastele și 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cu gesturi largi până începe să se formeze sosul cremos. (Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă)
  6. Asezonează cu sare și piper. Opțional, mai poți adăuga pentru servit pătrunjel și extra parmezan.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page