Retete
RETETA | Paste cremoase cu ciuperci
Ingrediente:
- 200 g paste
- 300-350 g ciuperci
- 2-3 linguri de unt (separate)
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ceapă, tocată fin
- 200 g parmezan ras
Pentru servit (opțional)
- Parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin. Păstrează 1 cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele.
- Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește 1 minut ceapa și usturoiul.
- Dă focul mai mare, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească.
- Adaugă restul de 2 linguri de unt, amestecă până se topește.
- Micșorează un pic focul. Adaugă pastele și 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cu gesturi largi până începe să se formeze sosul cremos. (Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă)
- Asezonează cu sare și piper. Opțional, mai poți adăuga pentru servit pătrunjel și extra parmezan.
Sursa: retete.unica.ro