Retete
RETETA | Pastă cremoasă de alune cu ghimbir
Daca te-ai saturat de pastele si sosurile populare cum sunt hummusul sau sosul guacamole si vrei sa-ti surprinzi micutul cu ceva nou, pasta cremoasa de alune cu ghimbir este aperitivul ideal.
Ingrediente:
- 1 cana de unt de arahide
- 1/4 cana de sos de soia
- 6 linguri de otet din cidru de mere
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de ghimbir proaspat ras
- 1/2 cana de coriandru maruntit
- 1/4 cana de apa fierbinte
Mod de preparare:
Amesteca untul de arahide cu sosul de soia, otetul, usturoiul, ghimbirul si coriandrul cu ajutorul unui mixer, timp de aproximativ 20-30 de secunde, adaugand treptat apa fierbinte. Pune pasta la racit in frigider si serveste-o cu legume proaspete.
Poti face tartine cu aceasta pasta si cu felii subtiri de paine integrala prajita sau o poti servi alaturi de o garnitura de broccoli sau fasole verde gatite la aburi. Oricare varianta este sanatoasa si perfecta pentru copilul tau. Daca faci tartine, le poti decora cu legume proaspete pentru a le face sa arate ca niste figurine sau forme haioase.
Sursa: http://retete.acasa.ro