RETETA | Pasca cu portocala
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 60 ml lapte
- 200 g zahar
- 200 g unt
- 25 g drojdie
- coaja de lamaie si portocala
Pentru umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 g stafide
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie si de portocala
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.
Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaha rul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.
Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.
Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Sursa: culinar.bzi.ro