RETETA | Pască cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru aluat
130 g unt
250 g făină
60 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
esență de rom
Pentru umplutură
120 g ciocolată
2 linguri făină
2 linguri cacao
1 plic vanilie
100 g unt
50 g zahăr
4 ouă
200 ml lapte
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 170 de grade. Amesteci făina, untul, oul, zahărul, praful de sare și esența de rom, după gust. Frămânți aluatul, apoi îl lași la dospit. Întinzi cu sucitorul o foaie potrivit de groasă și o așezi într-o formă de copt specială. Pui hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a își păstra forma și dai la cuptor aproximativ 15 minute, apoi îndepărtezi foaia.
Topești ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul, cacaua și vanilia. Torni laptele treptat și amesteci până se îngroașă compoziția. Bați ouăle separat, combini cu zahărul și torni peste ciocolată. Pui umplutura peste aluat și dai la cuptor încă 20 de minute. Decorezi cu nuci, alune sau migdale, dacă dorești.
Sursa foto 123rf