RETETA | Pasca cu ciocolata
Daca nu ai timp sa pregatesti toate preparatele pentru masa de Paste, poti recurge la trucul de a face doua preparate intr-unul singur. Iti recomandam o pasca de ciocolata, care iti va servi si ca desert.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g faina
- 125 g margarina
- 1 ou
- 70 g zahar
- 1 praf sare
- margarina pentru uns forma
Pentru umplutura:
- 100 g ciocolata neagra menaj
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 100 g margarina
- 1 plic vanilie
Mod de preparare:
Amesteca faina, margarina, oul, zaharul si un praf de sare pana cand obtii un aluat elastic, pe care il pui la dospit 30 de minute. Intinde-l apoi intr-o foaie mai groasa si pune-l intr-o tava rotunda de copt, tapetata cu hartie.
Topeste ciocolata la bain-marie, adauga peste ea margarina, cacaua si vanilia. Toarna peste ele treptat si laptele si amesteca pana se ingroasa. Separat, bate ouale cu zaharul si adauga peste ele ciocolata.
Pune aluatul la cuptor aproximativ 15 minute, apoi scoate-l si toarna peste el umplutura de ciocolata si baga-l din nou la cuptor pentru 25 de minute.
Pasca de ciocolata se serveste cu zahar pudra, decorata cu nuci sau migdale.
Sursa: www.retete.acasa.ro