Retete

RETETA | Pârjoale de post

Postul a început de curând, așa că avem nevoie de inspirație, în bucătărie, pentru a-l putea duce la bun sfârșit, rămânând sănătoși.

Rețeta de astăzi este gustoasă și deloc grea de preparat.

Ingrediente:

450 g de pâine albă și neagră,

150 g de morcov,

100 grame de ciuperci albe,

sare și piper, după gust,

o bucată de ceapă albă,

un buchețel de mărar,

un  buchețel de pătrunjel,

o lingură mare de griș,

3 căței de usturoi,

făină albă,

ulei,

un vârf de lingură de bicarbonat alimentar.

Mod de preparare:

Înmoaie pâinea în apă.

Scurge bine și dacă observi, la pipăit, că nu s-a înmuiat bine coaja de pâine, înlătur-o.

Dă prin robot ciupercile crude, pe care le-ai curățat și spălat în prealabil. Împreună cu ciupercile toacă și ceapa și usturoiul, mărunt.

Schimbă cuțitul cu răzătoarea mică de la robot și dă prin el morcovul.

În vasul în care ai pus pâinea înmuiată, răstoarnă ciupercile, ceapa, usturoul și morcovul, din cuva robotului.

Potrivește de sare, piper, adaugă verdeața tocată , grișul și bicarbonatul.

Fă biluțe în făină și prăjește-le în ulei mult.

Mănâncă-le așa sau cu un sos.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page