Retete

RETETA | Pârjoale de cartofi umplute cu ciuperci

INGREDIENTE:

  • 3-4 cartofi medii
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri d făină + extra pentru tăvălit
  • 1 ou
  • sare și piper după gust
  • 3 linguri de unt
  • smântână
  • pătrunjel proaspăt (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Fierbe cartofii timp de 25-30 de minute.

Taie ceapa julien și ciupercile felii subțiri. Pune un pic de unt în tigaie și călește ceapa timp de 5 minute apoi adaugă ciupercile și mai călește pentru alte 5 minute. Adaugă pătrunjel proaspăt, asezonează bine și călește până ceapa se înmoaie și devine aurie și sticloasă. Pune unt peste cartofi, pisează-i bine (ca pentru piure) și asezonează cu sare și piper – după gust. Adaugă oul și făina și omogenizează.

Presară făină pe un fund de lemn. Pune cam 1 lingură din compoziția de mai sus și preaseaz-o cu buricele degetelor până se nivelează. Fă același lucru cu tot restul compoziției. Apoi pune pe fiecare mini-“aluat” câte o lingură rasă (sau chiar mai puțin, te orientezi din ochi) de ciuperci călite.

Acum ia cu ambele mâini dintr-o latură a “aluatului” și îmbracă bine umplutura astfel, sigilând-o înăuntru. Fă la fel cu toate.

Prăjește-le în tigaie, la foc mediu, până se rumenesc și devin crocante la exterior. Când sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să se mai absoarbă uleiul.

Se servesc cu smântână și pătrunjel proaspăt deasupra.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page