RETETA | Panna Cotta delicioasa
Panna Cotta este un desert delicios, usor si rapid de preparat, care ii va incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 1 baton de vanilie
- 1 lingura faina
- 400 ml lapte
- 8 lingurite zahar pudra
- 2 pliculete gelatina
- 400 ml frisca batuta
- fructe de padure congelate
- topping din fructe de padure
- sare
Mod de preparare:
Pune gelatina intr-un castron sa se inmoaie in apa rece. Separat, amesteca intr-o cratita galbenusurile si zaharul pudra. Peste aceasta compozitie adauga faina, sarea si laptele fierbinte, apoi batonul de vanilie si lasa-le sa fiarba 10 minute. Cand se ingroasa putin compozitia, adauga gelatina, scoate batonul de vanilie. Las-o sa se raceasca si adauga si frisca batuta.
Dupa ce s-a racit toarn-o in boluri micute, spalate inainte cu apa rece.
Panna Cotta se serveste rece, cu topping si fructe de padure, decorata cu frunze de menta.
Sursa: www.retete.acasa.ro