RETETA | Pandișpan cu mure
Ingrediente:
Pentru aluat:
7 ouă
210 g zahăr
210 g făină
1 praf de sare
100 g mure
Pentru cremă:
200 ml frișcă lichidă
150 g zahăr
200 g mure, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru pandișpan, bați ouăle cu zahărul și sarea până când compoziția devine albicioasă și-și triplează volumul. Adaugi făina treptat, amestecând ușor cu o paletă. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Bați tava de 2-3 ori de masă, pentru a scoate aerul din aluat. Adaugi murele. Coci pandișpanul 25 de minute la 170 °C. După ce s-a copt, îl lași în cuptor cu ușa întredeschisă 10 minute. Scoți pandișpanul din tavă și-l ții să se răcească complet. Bați frișca cu zahărul până devine spumă, apoi o nivelezi peste blatul răcit. Decorezi desertul cu mure.